(09-22-2010 12:54 AM)SinanYksl Yazılan: Artık herşeye gülmüyorum,sorulara yaşlı insanlar gibi nasihat katarak cevaplar veriyorum,geleceği düşünüp karamsarlığa bürünüyorum, eğer büyümekse olgunlaşmaksa bunun adı, ben çocukluğuma dönüyorum (By SinanYksl)...
Beyler son 2-3 haftadır ilham geliyor... Hiç bana göre değil böyle kısa şiircikler yazmak... Aklıma gelip yazmam 30 saniyeyi geçmiyor... İçime bi şairin ruhumu kaçtı ne ? (İşinde kötü biri olduğu kesin...)
![[Resim: hhhl.gif]](http://img163.imageshack.us/img163/7957/hhhl.gif)
İçinde 'kötü biri' yok.Hayatına yön verecek, seni ve değer verdiğin herşeyi ileriye taşıyacak ve "ilham" olarak adlandırdığın gerçekleri hiçbir zaman yadırgamamalısın.
Bir kuş yavrusu bile, tüm olumsuzluklara rağmen, uçmak ve özgürlüğüne kavuşmak için, ölümü göze alarak hamle yapmak zorunda olduğunu
kavrayabilmektedir.
Eşref-i Mahlukat(Yaratılmışların en üstünü) olan İnsan, varlığı devam ettiği sürece, en mükemmelini algılamak ve yaşamak için tasarlanmıştır.Bu tasarım, hayatı geriden takip etmek, olduğu yerde saymak, ileriyi görememek ya da görmek istememek, gerçeklerin farkında olmamak, kendisine ve başkalarına, farklı yaşam formlarına yarar sağlamamak için meydana getirilmemiştir.
İnsanların, hayatı olabildiğince yaşaması ve farkında olması için "farkına varmasını sağlayacak" örnekler de sunulmaktadır. 2010 Dünyasında yaşayan bireylerin, bu örnekleri görememesi
hiç mümkün değildir.
Dahil olduğumuz yaşamda şahit olduğumuz örnekler birer "tecrübe" kazandırmadığı sürece, hayatın farkında olabilmemizi sağlayacak ve bireyleri dinamik tutabilecek özellikler de sağlanamayacaktır.Bu durum, bireylerin sabit yaşam anlayışına bağlı kalmak istemeleri ya da gelişime direnmeleriyle de orantılıdır.
"Yetinme" duygusu, kimi zaman 'şükür ederek tasvip edilen bir yaşam' olabildiği gibi, kimi zaman da ' yaşamın ileriki evrelerini görmek istemeyerek içe kapanmak' olarak ta değerlendirilmektedir.
Sabitlenmek istenen yaşam formu, mücadelenin devam etmesine güç yetiremeyen ya da istemeyen bireylerin "mevcut durumu kabullenmesi ve hamle yapmaktan imtina etmesi" olarak değerlendirilmekte ve çoğu kez 'psikolojik rahatsızlık' olarak adlandırılmaktadır. "Paranoid Şizofreni" olarak ta adlandırılan bu durum, bireylerin gelişmesine ve gelişimleri tahammül etmesine de olanak tanımamaktadır.
Varlığınızla Dünya'ya değer kazandırdığınıza inanın; Siz olmasaydınız, sizin varlığınızın tezahür edeceği ve anlam bulacağı hiçbir olumlu ya da olumsuz sahne de olmayacaktı.Kendinizle gurur duyun; varlığınızla şereflendirilen bir Dünya'da mevcudiyetinizi devam ettirmek için fırsat verilen zaman içerisinde en güzel hareketleri sergileyebilmeniz için hala zamanınız var.Kendinize güvenin; Dünyanın tüm güzelliklerine ve tatmak istediğiniz herşeyin kendi imkanlarınızla cereyan ederek size yansımasına şahit olabilme imkanına sahipsiniz.
Güç, sizsiniz.Yeter ki farkına varmayı başarın.
Saygılarımla.